fbpx Skip to main content

Импланти

Имплантология

ПОСТАВЯНЕ НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

Имплантология.

Лечението с импланти е съвременният метод за възстановяване на дъвкателната функция и естетика при пълна или частична загуба на зъби. За разлика от конвенционалните корони, мостове и протези, зъбните импланти са поставени в костта, което ги прави трайно и естествено решение за подобряване на вашата усмивка и качество на живот. Единствено те предотвратяват загубата на кост след екстракция.

Зъбни импланти
Имплантация

Дигитално-хирургично водена имплантация.

Тук, в Дентален Клуб Караджови, използваме усъвършенствани техники и най-висок клас материали за да подобрим безопасността, комфорта и резултатите от лечението.

Високо технологичният метод на дигитално-хирургично водена имплантация носи множество предимства:

  • Повишена точност
  • Намален риск от усложнения
  • По-предвидими резултати
  • Повишен комфорт с естествено прилягане
  • Висока естетика
  • Минимизирано време за лечение и възстановяване

Възстановяване на цяла челюст с 4 импланта (All-on-4)

All-on-4
Импланти

Често задавани въпроси.

Каква е процедурата по поставяне на зъбен имплант?

Лечението със зъбни импланти протича в няколко етапа, като винаги се започва с обстоен преглед и назначаване на образно изследване- CBCT(компютърна томография), което дава възможност за адекватна оценка на индивидуалните потребности на пациента.

Обсъжда се план на лечение. След това се преминава към имплантирането, което при нужда може да бъде придружено от различни манипулации за изграждане на кост. Понякога е възможно коронката върху импланта да се постави още тогава. По-често се изчакват няколко месеца, през които импланта се вкостява, а след това се разкрива и за него се завива гингивоформер (оформяща в правилна форма венеца част).

Това оформяне отнема 1-2 седмици. Взима се отпечатък и се изработва протетичната конструкция.

С какви материали се работи?

Работим с импланти с доказано във времето качество- Neodent.

Колко зъба могат да бъдат възстановени със зъбни импланти?

Зъбните импланти могат да възстановят от един единствен липсващ зъб до цяла зъбна дъга.

Кой има нужда от зъбни импланти?

Зъбните импланти са необходими за възстановяване на изгубени, силно увредени (подлежащи на вадене) или вродено липсващи зъби.

Какви са причините да изберете зъбни импланти?

Имплантите често са най-естетичното, издръжливо и безопасно лечение, което може да изберете за възстановяване на липсващи зъби.

Каква поддръжка е необходима за зъбните импланти?

Редовната профилактика и добрата орална хигиена са също толкова важни за поддръжката на здравето на вашите импланти, както и на вашите естествени зъби.  На всеки пациент показваме как точно да се грижи и да поддържа имплантите си.

Какви са ползите от зъбните импланти?

Зъбните импланти Ви помагат да: Запазите здрави естествените си зъби. Захапвате и дъвчете по естествен начин. Да говорите по естествен начин. Да подобрите естетиката на усмивката си.

След като бъдат „интегрирани“ в костта ви, те ще функционират като естествените Ви зъби.

Какви са рисковете при зъбните импланти?

Всяка хирургична процедура крие риск. За щастие поставянето на зъбни импланти рядко води до усложнения по време на манипулацията. Най-често срещаното усложнение се нарича периимплантит. Представлява инфекция на тъканите около импланта, водеща до костна загуба. Обикновено се дължи на неспазване на добра орална хигиена и често може да бъде лекувано.

В изключително редки случаи, е възможно  зъбният имплант да не „успее да се интегрира“ в костта, което да доведе до неговата загуба. Това е рядко усложнение, като някои фактори които могат да влияят на това са диабет, тютюнопушенето и лоша орална хигиена.

Колко дълго издържа зъбният имплант?

В стоматологията никога не казваме „завинаги“, но имплантите могат да функционират много, много дълги години, ако пациентът поддържа добра орална хигиена и идва на редовни профилактични прегледи. При добра грижа, импланта може да е прекрасна, функционираща част от Вас, до живот!

По-добър ли е зъбният имплант от протеза или мост?

Мостът налага пиленето на естествените съседни на дефекта зъби и тяхното включване в конструкцията. След години се налага тяхната подмяна, а понякога е възможно под тях да се развие кариозен процес. Това очевидно не може да се случи с титаниев имплант.

Протезите по дефиниция са подвижни и обикновено са най-некомфортни за пациента, точно поради тази причина. Те покриват големи зони от челюстта, което може да води до гадене и дискомфорт. Не винаги задоволяват естетичните и функционалните изисквания, дори при перфектно изпълнение.

Какво представляват съвременните зъбни импланти – Варна?

Познатите ни днес зъбни импланти – Варна са истинска иновация в областта на денталната медицина. Те са малки винтове, обикновено титаниеви, които се поставят в костта ни оперативно, умело замествайки липсващите корени на зъб.

Вижте повече:
Зъбни импланти Варна 1 - модел на зъбен имплант

Зъбни импланти Варна – издръжливи във времето

Тези достъпни и като цени зъбни импланти – Варна са изключително здрава основа, върху която може да се работи. След поставянето на зъбни импланти – Варна обикновено се изчаква определен период от време (понякога това са няколко месеца), за да се вкостят успешно. След като всичко е наред с нашите зъбни импланти – Варна може да се пристъпи към поставяне на корони, които могат да бъдат изработени от различни материали. Така се постига завършена и красива усмивка, която ще се превърне в най-стилния ни аксесоар.

Предимства на модерните зъбни импланти – Варна

Множество предимства имат съвременните зъбни импланти – Варна. Цените са сред тях – те определено си заслужават. Сред тях е и издръжливостта във времето. Материалът, от който са изработени тези зъбни импланти – Варна, не се поддава на промени, предизвикани от времето. Титаниевите модели могат да бъдат на практика вечни, ако за тях се полагат правилните грижи – ето защо си заслужава да платите обявените цени на зъбни импланти – Варна.

 

Друго предимство на модерните зъбни импланти – Варна освен цените е тяхната лесна поддръжка. За разлика от подвижните протези, мостовете и т. н., имплантите не изискват специална грижа и хигиена освен нормалните процедури, които се полагат и за естествените зъби. При поставяне на зъбни импланти – Варна клиенти споделят мнения, че получават подробни инструкции относно грижите, които трябва да полагат, за да се наслаждават максимално дълго (а защо не и завинаги) на красивата си усмивка. По този начин още повече си заслужават цените на зъбни импланти – Варна, ако можем да им се радваме вечно или поне няколко десетилетия.

 

Според масовите мнения за зъбни импланти – Варна комфортът е огромно предимство пред алтернативните опции, като подвижни протези и мостове. Усещането на поставените зъбни импланти – Варна е много близко до това на естествените ни зъби. Ще можем да говорим, да се храним и да се усмихваме със зъбни импланти – Варна на топ цени, без да изпитваме дискомфорт или каквото и да е неудобство.

 

Зъбни импланти Варна 2 - модел на челюст

Зъбни импланти Варна – можете да възстановите цялата зъбна дъга

Не на последно място, със зъбни импланти – Варна може да се възстанови както един изгубен зъб, така и цялата зъбна дъга. Огромното им предимство е това, че при възстановяване на цяла челюст е необходимо поставянето само на четири броя зъбни импланти – Варна. Освен това при възстановяването на зъби със зъбни импланти – Варна не е необходимо изпиляването и увреждането на съседни зъби, както стоят нещата при поставянето на мостове.

Кой може да се възползва от зъбни импланти – Варна?

От зъбни импланти – Варна може да се възползва почти всеки, който има частична или пълна загуба на зъби. Повечето пациенти споделят мнения, че висококачествените титаниеви зъбни импланти – Варна им понасят добре и нямат оплаквания. В много редки случаи е възможно имплантите да не се възприемат добре от организма и да бъдат отхвърлени. При повечето хора е достатъчно да се реагира навременно след загубата на зъб, за да им бъдат поставени успешно зъбни импланти – Варна. Необходима е бърза реакция, защото колкото по-дълго изчакваме след екстракцията на зъб, толкова повече костта намалява и поставянето на зъбни импланти – Варна се затруднява. Разбира се, и в тези случаи положението не е неспасяемо – може изкуствено да се увеличи костта там, където е необходимо, но това усложнява процеса. Затова е най-добре да реагираме своевременно след загубата на зъб или зъби. А ако се обърнем към най-добрата клиника за зъбни импланти – Варна, съвсем ще улесним процеса.

Колко време издържат съвременните зъбни импланти – Варна?

Зъбни импланти Варна 3 - почистване

Зъбни импланти Варна – грижете се за имплантите правилно

С правилната грижа поставените зъбни импланти – Варна могат да издържат и цял живот. Важно е да се грижим за тях точно така, както са ни посъветвали денталните лекари, поставили тези зъбни импланти – Варна. Хигиената е много важна след поставянето на зъбни импланти – Варна, защото в противен случай може да се сблъскаме с неприятна инфекция на тъканите около импланта. В повечето случаи тя е лечима, но никой не би искал да се стига дотам. Същото важи и за лошите навици като тютюнопушене. Ако възнамеряваме да си поставяме зъбни импланти – Варна, добре е да се откажем напълно от този навик или поне да се въздържаме няколко месеца, докато имплантите се вкостят. Важно е да подредим приоритетите си в такъв момент – дали бихме предпочели комфорта, свободата, красивата усмивка и здравите зъбни импланти – Варна пред вредните навици?

Крият ли рискове съвременните зъбни импланти – Варна?

При всяка по-сериозна интервенция, каквото е и оперативното поставяне на зъбни импланти – Варна, има известни рискове – дори тя да е извършена в най-добрата клиника за зъбни импланти – Варна. Те обаче в случая са сведени до минимум. Сред рисковете при поставянето на зъбни импланти – Варна е възможността костта ни да не приеме титаниевите импланти и да ги отхвърли. Това обаче се случва изключително рядко. Друг, по-реален риск е рискът от инфекции. Можем да го предотвратим единствено чрез безупречна хигиена според инструкциите на лекарите ни и чрез избягване на вредни навици като тютюнопушене. Дори тъканта около импланта да се инфектира, не бива да изпадаме в паника, защото в повечето случаи това е обратимо и лечимо. Все пак е най-добре да предотвратим подобен развой на събитията чрез отлична хигиена.

Как се поддържат зъбни импланти – Варна?

Всъщност пациентите нямат достъп до самите зъбни импланти – Варна.

Зъбни импланти Варна 4 - почистване на зъби

Зъбни импланти Варна – почиствайте короните на имплантите старателно

Когато става дума за поддръжка на зъбни импланти – Варна, всъщност се говори за поддръжка и хигиена на частите, които са видими – това са короните, поставени върху новите зъбни импланти – Варна. За да бъдат те чисти и изрядни, е необходимо поне два пъти дневно разстоянията между тях да се почистват с конец за зъби или със зъбен душ. Освен това, отново два пъти дневно видимите части над нашите зъбни импланти – Варна трябва да се почистват старателно с паста и четка за зъби (обикновена или електрическа – това ще прецени най-добре лекарят, който провежда лечението). Не на последно място е и употребата на вода за уста два пъти дневно – тя дезинфекцира венците и разстоянията между зъбите – изкуствени или естествени. Относно вида на пастата, четката и водата за уста, които ще са най-подходящи за нашия случай, е редно да се допитаме до лекуващия лекар.

 

Какво представляват съвременните зъбни импланти – Варна?

Предимства на модерните зъбни импланти – Варна

Кой може да се възползва от зъбни импланти – Варна?

Колко време издържат съвременните зъбни импланти – Варна?

Крият ли рискове съвременните зъбни импланти – Варна?

Как се поддържат зъбни импланти – Варна?