Skip to main content

ЦИРКОНИЕВИ КОРОНКИ

Какво представляват циркониевите коронки?

Напредъкът в здравината и външния вид на циркониевите коронки ги направи водещият избор при възстановяване на счупени или разрушени зъби. Цирконият, използван в стоматологията, е циркониев оксид. Това е материал, който комбинира здравината на метала с естетиката на керамичните коронки.

Циркониеви коронки - водещият избор при възстановяване на счупени или разрушени зъби.

Предимства

Основните предимства на циркониевите коронки са:

  • Отлична естетика
  • Здравина и дълготрайност
  • Прецизна изработка чрез CAD/CAM технология
  • Биосъвместимост: като безметални намаляват значително вероятността от алергични реакции
Запиши си час

Частични коронки (инлей и онлей)

Ако имате голяма обтурация (пломба) или частично счупен зъб, порцелановият инлей или онлей може да е перфектното решение за вас. Тези възстановявания са отлична алтернатива на пълната корона.

Свържете се с нас, за да отговорим на вашите въпроси и дали лечение с инлей  е подходящо за вас!

Свържете се нас
2 ПОСЕЩЕНИЯ

Какво да очаквате:

При първото ви посещение в Дентален Клуб Караджови напълно ще обезболим лекувания зъб с местна упойка. След това зъбът ще бъде подготвен максимално консервативно за циркониевата корона. След внимателна оценка на формата и контура, ще вземем отпечатък на подготвения зъб.

Ще изработим временна корона която ще циментираме. Целта на временните коронки е да предпазят и да възстановят функцията и естетиката, докато компетентните ни зъботехници изработват Вашата корона.

По време на второто посещение, ще свалим временната корона. Ще направим проба дали циркониевата корона прилягане към подготвения зъб. Ще я циментираме и ще отстраним излишния цимент. Ще получите всички необходими инструкции, за да се грижите правилно за новата си корона!