fbpx Skip to main content

Керамични фасети

Естетична стоматология

Керамични фасети
Фасети

Приложение на керамични фасети

Керамични фасети се използват за подобряване вида на зъбите при отчупвания, петна, разстояния между зъбите и други несъвършенства.

Порцелановите зъбни фасети представляват керамични частични коронки, които обхващат предната повърхност на зъбите. Могат да се поставят на различен брой зъби, в зависимост от клиничния случай, съобразявайки се с желанията на пациента. Най-често се поставят на първите шест фронтални зъба. Керамиката е материал с чудесни оптични качества, а структурата и е устойчива на петна от вино, кафе и т.н.

Запиши си час
4 Посещения

Какво да очаквате:

Правим снимки и обсъждаме очакванията ви за новата ви усмивката. Ще вземем отпечатъци и ще създадем модели на сегашните ви зъби. Правим подробен анализ на сегашната ви усмивка и чрез дигитален дизайн на усмивката планираме лечението. Чрез индивидуализиран восъчен моделаж ще създадем прототип на завършено лечение с фасети.

Ако е необходимо препарираме минимално зъбите и поставяме временни фасети. По този начин може да видите как бихте изглеждали и как бихте се се чувствали с този дизайн на фасетите. При нужда се правят корекции по дизайна.

Оценяваме естетиката и прилягането на фасетите и ги циментираме. Проверяваме фонетиката, комфорта и естетиката на циментираните фасети.

Проследяваме адаптацията на тъканите спрямо фасетите и се оценява окончателната естетика. Ако е необходимо, ще бъдат направени минимални корекции. Ще бъдат направени и финални снимки.

Какво представляват съвременните модели фасети във Варна?

Добрите фасети във Варна са протетични конструкции, които се поставят с цел по-естетичен външен вид на зъбите. Модерните фасети във Варна са фино изработени пластинки, които се поставят върху предната, видима част на зъбите. Фасетите са тънки люспички, които се изработват за всеки зъб поотделно и се прикрепят върху него. Съвременните фасети във Варна са идеалното решение, в случай че държим на естетичния външен вид на зъбите си.

Вижте повече:

Чрез поставянето на фасети във Варна можем да променим цвета, формата, големината, дължината и дори подредбата на зъбите си, можем и да поправим неравните разстояния между зъбите си. На пазара се предлагат и фасети във Варна, които имат функция, различна от естетическата – това са фасети, които се поставят не върху фронталната, а върху горната част на задните зъби, иначе казано – покриват дъвкателната повърхност на зъбите и подобряват тяхната дъвкателна функция. В повечето случаи обаче фасети се поставят изцяло с цел красива, безупречна усмивка. Денталните специалисти, поставящи фасети във Варна, ни предоставят възможност да постигнем перфектна холивудска усмивка и да я показваме със самочувствие.

Каква е процедурата по поставяне на фасети във Варна?

Фасети Варна 1

Фасети – за красива и безупречна усмивка

Подготовката и поставянето на фасети във Варна се случва в рамките на няколко посещения при денталния специалист, на когото сме се доверили. При първото посещение при зъболекаря, свързано с поставянето на фасети във Варна, се обсъждат желаните резултати и необходимите действия за постигането им, като се анализира настоящото състояние на зъбите. Правят се снимки и се взимат прецизни отпечатъци от зъбите на пациента, за да се изготвят точни модели на фасетите. Във Варна се правят модели на място. Голямо предимство на поставянето на фасети във Варна е това, че се изготвят и дигитални модели на зъбите ни. Дизайнът на цялата усмивка се прави дигитално, което е голям плюс на лечението с фасети във Варна.

Така можем да видим предварително какви са очакваните резултати от поставянето на фасети във Варна.При второто посещение при денталния специалист, който ще поставя избраните фасети във Варна, се обсъжда и коригира дизайнът на усмивката и зъбите се подготвят за процедурата. В някои случаи се налага изпиляване преди поставянето на фасети във Варна, в други – не. Дори да се наложи изпиляване на зъбите преди поставянето на фасети във Варна, то обикновено е минимално, а и след това се поставят временни фасети. Предимството на тези временни фасети, поставяни във Варна, е, че можем да видим предварително как ще изглежда финалният резултат и как ще се чувстваме с истинските фасети.

Третото посещение се случва около две седмици след второто. По време на това трето посещение денталният специалист поставя и циментира новите ни фасети в кабинета си във Варна.

Последното, четвърто посещение при денталния специалист във връзка с новите ни фасети във Варна се случва месец след поставянето им. По време на това посещение се проследява адаптацията на тъканите спрямо новите фасети и ако е необходимо, се нанасят финални корекции.

Керамични (порцеланови) фасети във Варна

Фасети Варна 2

Фасети Варна – каква е процедурата по поставяне

Порцелановите фасети във Варна, наричани още керамични, са едни от най-издръжливите модели фасети във Варна, на които можем да се доверим. Керамичните фасети устояват на изпитанията на времето и при правилна поддръжка могат да ни служат с десетилетия – едно от най-големите предимства на тези порцеланови фасети, поставяни във Варна, е тяхната дълготрайност. Друго огромно предимство на керамичните фасети във Варна е фактът, че те не променят цвета си с времето, а продължават да изглеждат все така ослепително бели година след година. Порцелановите фасети, предлагани във Варна, изглеждат доста естествено върху зъбите ни. Керамичните фасети, поставяни във Варна, наподобяват натуралния цвят и текстура на зъбите и затова са предпочитани от голяма част от пациентите.

Циркониеви фасети във Варна

Циркониевите фасети във Варна, подобно на порцелановите, се поставят единствено с цел красив външен вид на зъбите. Това означава, че зъбите, върху които ще се поставят циркониеви фасети при специалиста във Варна, трябва да бъдат здрави. При поставянето им се изпилява съвсем малка част от емайла на зъба, който подлежи на ортодонтското лечение – около половин милиметър. Това се прави с цел циркониевите фасети във Варна да се закрепят по-здраво и да стоят по-естествено.

Фасети Варна 3

Фасети Варна – дълготрайни и издръжливи

Цирконият, от който се изработват пластинките, е изключително здрав материал – в пъти по-здрав от естествения зъбен емайл. Освен това цветът и структурата на този материал може да наподобяват естествените зъби. Това означава, че можем да поставим циркониеви фасети във Варна, без те да се отличават от здравите ни естествени зъби.Друго предимство на тези конструкции е тяхната висока степен на съвместимост с човешкия организъм. Цирконият не предизвиква алергии и други нежелани реакции, както и не реагира с вещества, които поставяме в устата си. Поради високата си издръжливост материалът може да се използва за изработката на фасети във Варна, които да се поставят дори върху задните зъби, които имат дъвкателна функция. Не на последно място, този модели фасети, поставяни във Варна, са устойчиви на оцветяване и петна, предизвикани от храни, напитки и цигари. Почти нищо не е в състояние да промени добрия външен вид на този вид фасети и при добра грижа и хигиена ще можем да им се радваме с десетилетия.

Фотополимерни фасети във Варна

Фасети Варна 4

Фасети Варна – за красива усмивка

Фотополимерните фасети са най-бюджетният вариант във Варна да се сдобием с красива усмивка. Този материал е по-популярен за направата на пломби с по-естестичен вид от класическите. От фотополимер обаче се изработват и фасети, които също като керамичните и циркониевите представляват тънки люспи (пластинки). Тези фасети (и пломби) се втвърдяват чрез облъчване с ултравиолетова светлина. Свързват се с повърхността на зъба чрез така наречения бондинг и са лесен, бърз и евтин начин да се сдобием с красива усмивка.

Фотополимерните фасети, поставяни във Варна, имат и своите леки недостатъци. Един от тях е фактът, че те не са толкова дълготрайни, колкото са керамичните и циркониевите. Захабяват се, оцветяват се с времето и изискват подновяване или почистване при зъболекаря. От пациента също зависи колко дълго ще запази в добър вид своите фасети, поставени във Варна, като ги почиства редовно и избягва консумацията на силно оцветяващи храни и напитки (кафе, червено вино, черен чай), както и на цигари. Колкото и добре да се грижи за тях обаче, в един момент се налага и професионална поддръжка. Затова след поставяне на фотополимерни фасети във Варна посещенията при денталния специалист, на когото сме се доверили, са доста по-чести, отколкото ако сме заложили на керамични или циркониеви.

Какво представляват съвременните модели фасети във Варна?

Каква е процедурата по поставяне на фасети във Варна?

Керамични (порцеланови) фасети във Варна

Циркониеви фасети във Варна

Фотополимерни фасети във Варна