Skip to main content

Ceramic Veneers

Естетична стоматология

Керамични фасети
Фасети

Приложение на керамични фасети

Керамични фасети се използват за подобряване вида на зъбите при отчупвания, петна, разстояния между зъбите и други несъвършенства.

Порцелановите зъбни фасети представляват керамични частични коронки, които обхващат предната повърхност на зъбите. Могат да се поставят на различен брой зъби, в зависимост от клиничния случай, съобразявайки се с желанията на пациента. Най-често се поставят на първите шест фронтални зъба. Керамиката е материал с чудесни оптични качества, а структурата и е устойчива на петна от вино, кафе и т.н.

Запиши си час
4 Посещения

Какво да очаквате:

Правим снимки и обсъждаме очакванията ви за новата ви усмивката. Ще вземем отпечатъци и ще създадем модели на сегашните ви зъби. Правим подробен анализ на сегашната ви усмивка и чрез дигитален дизайн на усмивката планираме лечението. Чрез индивидуализиран восъчен моделаж ще създадем прототип на завършено лечение с фасети.

Ако е необходимо препарираме минимално зъбите и поставяме временни фасети. По този начин може да видите как бихте изглеждали и как бихте се се чувствали с този дизайн на фасетите. При нужда се правят корекции по дизайна.

Оценяваме естетиката и прилягането на фасетите и ги циментираме. Проверяваме фонетиката, комфорта и естетиката на циментираните фасети.

Проследяваме адаптацията на тъканите спрямо фасетите и се оценява окончателната естетика. Ако е необходимо, ще бъдат направени минимални корекции. Ще бъдат направени и финални снимки.