fbpx Skip to main content

Ботокс

Нашите услуги

Мед Спа

Ботокс

Бръчките се появяват вследсвие на редица фактори като прекомерно излагане на слънце, стрес, дехидратация, кожни заболявания, чувствителна кожа и друди. С възрастта загубата на колаген и репетативното сгъване на кожата при мимика формират нежеланите повърхностни или дълбоки кожни гънки. Можете да върнете вашето самочувствие и увереност, като се консултирате с професионалист за прилагането на ботулинов токсин (ботокс). Това е една от най ефективните процедури за справяне с мимическите бръчки, както и за тяхното профилактиране в бъдеще! Ботоксът блокира нервният имплус и така спира съкръщението на мускулът, в който е инжектиран. Надлежащата кожа не може да се набръчка и видимо се излажда.

Ботулиновият токсин може да се прилага за лечение на бруксизъм и бруксомания (прекомерно скърцане/стискане със зъби), което води до зъбно изтриване, неестетично нарастване на дъвкателната мускулатура, болки и схващане в челюстите, темпоро-мандибуларната става и главоболие. Пациентите получават облекчение на тези симптоми, които често понижават качеството им на живот. Зъбите им са предпазени от допълнително изтриване, а мускулатурата е хармонизирана.

Dental Club Караджови - Ботокс
Dental Club Караджови

Ботоксът се прилага успешно за третиране на:

 • Бруксизъм
 • Квадратна форма на лицето вследствие на хипертрофия на масетериалната мускулатура
 • “Гъми смайл” – прекомерно отриване на венците при усмивка
 • Бръчки “пачи крак” или линиите на смеха
 • Бръчки между веждите или “гневни бръчки”
 • Хоризонтални бръчки на челото
 • Бръчки около усните “пушачески бръчки-баркод”
 • Бръчки на шията– Нефертити лифтинг
 • Набръчкаване на брадичката
 • Западнали ъгли на устните
 • Западнал връх на носа
 • Западнали вежди
 • Мускулни крампи
 • Хиперхидроза
 • Кривогледство
 • Невромускулни заболявания
Ботокс

Какво може да очаквате след процедурата?

Ефекта настъпва до няколко дни и достига своя оптимум до 2 седмици след приложението. Средната продължителност на действие е от 3 до 6 месеца. Едно от основните предимства, е че осигуреният покой на мимическиата мускулатура предотвратява формирането на нови бръчки и задълбочаването на наличните. Възможно е леко зачервяване и чувствителност в зоната, което обикновено отшумява за няколко минути до няколко дни. Две седмици след процедурата може да се направи контролен преглед и евентуален ретуш, ако има нужда. Ботулиновият токсин може да бъде използван самостоятелно или в комбинация с филъри и мезотерапевтични процедури.

Запишете си час

Какво представлява ботоксът, поставян във Варна?

Ботоксът, предлаган във Варна от dental-club.bg, представлява специфичен невротоксин (ботулинов токсин), който има за задача да парализира временно мускулите, в които бива инжектиран. Чрез поставянето на ботокс във Варна, с т.нар. парализиране на мускулите се постига гладка кожа, защото отпуснатите мускули не могат да набръчкат кожата, разположена върху тях. Ботоксът, предлаган във Варна, има свойството да се резорбира от организма ни за няколко месеца. Това означава, че действието му върху мускулите е временно – между четири и шест месеца се необходими на ботокса, поставян във Варна, за да се резорбира. Хубавото е, че мускулите ни имат памет и с времето и с многократните поставяния на ботокс във Варна има възможност дозировката да се намали, процедурите да се разредят, а в определен момент дори може изобщо да не се нуждаем от ботокс, предлаган във Варна, за да имаме гладка кожа без бръчки. Това се дължи на факта, че мускулите с времето свикват да не се съкращават по начин, който набръчква кожата върху тях.

Вижте повече:

Опасен ли е ботоксът, предлаган във Варна?

Ботокс Варна 1

Ботокс Варна – доверете се на специалисти

Не, ботоксът, предлаган от dental-club.bg във Варна, не е опасен, ако се поставя от компетентни специалисти. Ние от dental-club.bg, поставяме ботокс във Варна от много години, който е навлязъл в естетичната медицина преди десетилетия и употребата му е доказано безопасна. Много рядко се наблюдават странични ефекти като болки и / или оток по кожата, които отминават бързо след приключването на процедурата. Има риск и от странични ефекти, предизвикани от разнасянето на поставения ботокс във Варна в нежелани зони на лицето – това може да предизвика увисване на клепачите или на устните. За да се избегнат тези странични ефекти, необходимо е ботокс във Варна да се поставя само от квалифицирани и компетентни медицински лица, а след процедурата стриктно да се спазват препоръките на лекаря към пациента.

 

Приложение на ботокса, предлаган във Варна, за третиране на бръчки

Най-популярната функция на ботокса, поставян в dental-club.bg Варна днес, е може би изглаждането на бръчки и предотвратяването на появата на нови. Ботокс във Варна се използва за третиране на едни от най-рано появяващите се бръчки – така наречените бръчки на смеха, които се появяват около очите. Също сравнително рано появяващи се са хоризонталните бръчки по челото, които се задълбочават с времето – и при тях ботоксът от dental-club.bg във Варна, работи безотказно. Изключително неестетично изглеждат така наречените „гневни“ бръчки, които се появяват с възрастта, но решение има и то отново е в инжектирането на ботокс във Варна. Пушаческите бръчки (вертикалните линии между горната устна и носа, а понякога дори и под долната устна) са проблем за много жени, но ботоксът, предлаган във Варна, може да го разреши напълно. При някои хора се получава набръчкване и на брадичката и макар да не е толкова често срещано, доказано е, че успешно се третира също с ботокс, поставян във Варна. Прекрасна новина за всички дами, които искат да имат елегантна шия, но тя с годините се набръчква и увисва – с ботокс, предлаган във Варна, могат да се третират и бръчките на шията, а може да се прави и т.нар. нефертити лифтинг, който повдига и контурира шията, правейки я женствена и елегантна. Провиснали ъгълчета на устните, западнали вежди и връх на носа са все проблеми, идващи с възрастта, които обаче успешно се решават с поставянето на ботокс във Варна от специалистите на dental-club.bg.

Използване на ботокса, предлаган във Варна, за лечение на бруксизъм

Ботокс Варна 2

Ботокс Варна – помага при лечение на някои състояния

Ботоксът, поставян във Варна, има множество приложения с цел по-естетичен външен вид, но и с цел лечение на някои състояния. Сред приложенията на ботокса от dental-club.bg във Варна е лечението на бруксизъм. Бруксизмът е състояние, при което човек стиска зъби и ги стърже едни в други, без това да е необходимо – тоест в тези моменти той не се храни и не говори. Това е много вредно за зъбите, защото емайлът им се изтърква и това води до повишена чувствителност на зъбите, която причинява болка, освен това води и до болка в дъвкателните (челюстни) мускули, до главоболие и т. н. – все неприятни последствия и нежелан дискомфорт. Ефективно решение на този проблем е инжектирането на ботокс във Варна от добър специалист. Ботоксът, поставен във Варна, временно ще парализира дъвкателните мускули и така ще попречи на неволното им съкращаване, като при това не променя външния ни вид.

Ботоксът от dental-club.bg Варна като решение за третиране на квадратна форма на лицето

Ботокс Варна 3

Ботокс Варна – за по-естетичен външен вид

Ботоксът, предлаган от dental-club.bg – Варна, е ключът към разрешаването и на този проблем. Квадратната форма на лицето често се получава вследствие на хипертрофия на масетериалната мускулатура, или иначе казано – заради твърде развити дъвкателни мускули. Тази форма се счита за неестетична при жените, защото придава мъжествен вид. Чрез инжектирането на ботокс във Варна от специалист може да се коригира овала на лицето. Това става, като се инжектира ботоксът, който dental-club.bg предлага в град Варна, в дъвкателните мускули. Прекомерното стягане и развиване на тези мускули може да се дължи на стрес, на бруксизъм и дори на редовното дъвчене на дъвка, а последствията от това са не само квадратната форма на лицето, но и отпускането на кожата в долната третина на лицето. Свежият и младежки контур на лицето е V-образен и именно това се очаква като резултат от инжектирането с ботокс във Варна.

Решението за прекомерното откриване на венците при усмивка – ботокс от dental-club.bg – Варна

Прекомерното откриване на венците над горните зъби при усмивка е често срещан проблем, който може да се сметне за неестетичен. Всъщност това е проблем не само с естетичен характер, но и със здравословен, защото честото откриване на венците води до сухота в устата и намалява защитната функция на слюнката. Решението на този проблем е инжектирането на ботокс, поставян във Варна, който ще ограничи движението на устните и при усмивка ще се откриват само зъбите – това е красив и здравословен вариант.

Приложение на ботокса, предлаган във Варна, за третиране на различни състояния

Ботокс Варна 4

Ботокс Варна – за младежки вид

Ботоксът, поставян във Варна, както вече стана ясно, макар да е станал популярен с навлизането си в естетичната медицина, може да лекува успешно и състояния, които невинаги имат общо с естетичния външен вид. С ботокс във Варна се лекуват например мускулните крампи – неволното стягане на мускулите, което често е болезнено и дискомфортно. Благодарение на ботокса, който dental-club.bg Варна предлага, се лекува и хиперхидрозата – прекомерно изпотяване. Кривогледството също може да се поправи чрез инжектиране на ботокс във Варна, като това ще подобри и социалния ни живот. Ботокс във Варна и в медицината въобще се ползва и за лечение на невромускулни заболявания.

 

 

 

Какво представлява ботоксът, поставян във Варна?

Опасен ли е ботоксът, предлаган във Варна?

Приложение на ботокса, предлаган във Варна, за третиране на бръчки

Използване на ботокса, предлаган във Варна, за лечение на бруксизъм

Ботоксът от dental-club.bg Варна като решение за третиране на квадратна форма на лицето

Решението за прекомерното откриване на венците при усмивка – ботокс от dental-club.bg – Варна

Приложение на ботокса, предлаган във Варна, за третиране на различни състояния