fbpx Skip to main content

Прозрачни алайнери

Естетична стоматология

Естетична Стоматология

Алайнери

Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети – ново поколение незабележими, снемаеми алайнери, изработени от безопасен термопластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца). Изработват се индивидуално за всеки пациент.

Запиши си час
Прозрачни Алайнери

Често задавани въпроси

Ефективни ли са невидимите алайнери?

Прозрачните алайнери са създадени да коригират леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Те безспорно подобряват естетиката, но и допринасят за доброто орално здраве, като подобряват захапката на пациента и подреждат струпани зъби, улеснявайки устната хигиена.

Алайнерите предлагат множество предимства пред традиционните брекети. Те са много по-дискретни и удобни. Бързо и ефективно решение са, използвани самостоятелно или комбинирани с други манипулации. Пациентът не бива да забравя, че успехът от лечението му зависи от стриктното отношение към носенето на неговите алайнери.

За мен ли е това лечение?

Невидимите алайнери са идеално ортодонтско лечение за хора от всички възрасти.  Те са дискретни, удобни и много ефективни.

Колко време продължава лечението с алайнери?

Алайнерите дават много по-бързи резултати от традиционните брекети. Повечето лечения траят от 3-6 месеца, при по-комплицирани случаи 9-12 месеца.

Постоянни ли са резултатите?

Поради естествената тенденция на зъбите да се връщат на старите им позиции, за да запазим резултатите се използват ретейнъри. Те могат да са фиксирани и снемаеми. В случай, че пациента избере снемаеми, поддръжката на резултата зависи от редовното носене на ретейнера.

Има ли някакви странични ефекти от лечението?

Не, няма странични ефекти. Алайнерите са едно от най-безопасните ортодонтски лечения. Освен това ние ще предложим алайнери само след подробна оценка на текущото състояние на вашата усмивка. Възможен е лек дискомфорт, но пациентите обикновено бързо забравят за него, след като свикнат с алайнера.

Какво представляват невидимите алайнери, предлагани във Варна?

Алайнерите, поставяни във Варна, са модерна система за изправяне на зъби, която почти не се забелязва и не се отразява негативно на личния и професионалния ни живот. Модерните алайнери, поставяни във Варна, са всъщност шини за зъби от ново поколение, които са прозрачни и при носене са почти невидими. Те не са фиксирани, за разлика от класическите брекети, но дават също толкова добри резултати. Освен това ефектът се забелязва по-скоро – само след няколко месеца.

Вижте повече:

Предимства на невидимите алайнери, поставяни във Варна

Алайнери Варна 1

Алайнери Варна – бързо и ефективно лечение

Едно от най-големите предимства на съвременните алайнери, предлагани във Варна, е това, че дават отлични резултати, при това много бързо. Можем да забележим видим ефект от носенето на алайнери, поставени във Варна, само след няколко месеца лечение. Друго неоспоримо предимство на алайнерите, поставени от специалист във Варна, е, че са почти незабележими. Те са изработени прецизно и специално за зъбите на всеки пациент и пасват идеално, а освен това са прозрачни. Предимство е също цената на алайнерите във Варна – те се оказват едно бюджетно решение, като се вземат предвид бързината на лечението и отличните дълготрайни резултати. Не на последно място, фактът, че не са фиксирани, прави модерните алайнери, поставени във Варна, подходящи дори за хора, които провеждат или присъстват на важни лични и бизнес срещи, посещават официални събития и т.н.

Как работят съвременните алайнери, предлагани във Варна?

Алайнерите, предагани във Варна, са система за ортодонтско лечение, което минава през няколко етапа и определено си заслужава цената. Алайнерите, поставяни във Варна, също както брекетите и шините, оказват натиск върху зъбите, за да ги наместят. Разликата се състои в това, че при съвременните алайнери, поставяни във Варна, необходимата сила е дигитално програмирана и прецизно изчислена така, че да няма болка по време на лечението. Това обикновено не важи за шините и брекетите, при които натискът, който се оказва върху зъбите по време на лечението, причинява болка и дискомфорт у пациента.

Натискът и силата, които оказват алайнерите, поставени от лекар във Варна, са почти незабележими и това се дължи на още едно предимство. При лечение с алайнери във Варна не става дума за една и съща шина, която носим по време на цялото лечение, а за серия от алайнери, които се подменят периодично по преценка на денталния специалист. Така още повече се намалява дискомфортът, който пациентът би изпитал при прекаленото прилагане на сила върху зъбите си.

Алайнери Варна 2

Алайнери Варна – не причиняват дискомфорт в еждневието

Денталният специалист, на когото сме се доверили, още в началото на лечението с алайнери във Варна създава план, който следва. В този план той е определил колко и какви алайнери ще са нужни в процеса по изправяне на зъбите на конкретния пациент – това се прави за всеки индивидуално след подробен преглед и разговор относно очакваните резултати от алайнерите. Във Варна зъболекарят уведомява пациента приблизително на колко време ще сменя едни алайнери с други, за да се постигне максимален ефект, при това максимално бързо. Тази система със смяна на алайнери във Варна прави процеса на лечение по-малко агресивен в сравнение с класическите методи за изправяне на зъби – брекети и обикновени шини. Качественото лечение с алайнери във Варна почти не се усеща от пациента и не причинява дискомфорт в неговото ежедневие.

Колко продължава лечението с алайнери във Варна?

Всяко лечение с алайнери при добър лекар във Варна е строго индивидуално във всички аспекти – от плана за лечение през броя и вида на шините до продължителността на лечението с алайнери. Във Варна крайните резултати обикновено са налице след няколко месеца стриктно носене на алайнери, а ефектът от поставянето им се забелязва почти веднага. Докато при изправянето на зъби с брекети или с обикновени шини е норма лечението да продължава с години, то при лечението с алайнери във Варна тази продължителност е огромно изключение – в повечето случаи са достатъчни само няколко месеца.

Алайнери Варна 3

Алайнери Варна – революция в изправянето на зъби

Относно продължителността в рамките на едно денонощие на носене на алайнери, определена от лекар във Варна, повечето дентални специалисти съветват тя да е не по-малко от двадесет и два часа. Това означава, че можем спокойно да ги сваляме, за да се нахраним и за да извършим ежедневната си хигиенна рутина, но е задължително да ги носим в останалата част от денонощието. Така ще постигнем най-бързо мечтаните резултати – безупречна холивудска усмивка. Разбира се, можем да си позволим да ги свалим за няколко часа, ако ни предстои важно събитие, на което ще се чувстваме по-комфортно без тях, но това трябва да е изключение. Може да се каже, че и от самите пациенти зависи колко бързо ще се постигнат очакваните резултати – ако са сериозни в носенето на своите алайнери, и резултатите ще дойдат неочаквано скоро.

Предимство на лечението с алайнери във Варна и на дигиталните прецизни изчисления е това, че нашият дентален специалист ще може още при първото ни посещение да прогнозира с голяма точност колко ще продължи цялостното лечение с алайнери. Във Варна според добрите зъболекари обикновено става дума за по-малко от година, което е революция в областта на изправянето на зъби, но при всеки пациент срокът е различен.

Поддръжка и хигиена при лечение с алайнери във Варна

Алайнери Варна 4

Алайнери Варна – изключително лесни за почистване

Още едно огромно предимство на лечението с алайнери във Варна е, че не е нужно да променяме своите ежедневни хигиенни навици. Два пъти на ден, след сваляне на нашите алайнери, трябва да почистим зъбите и междузъбните си пространства с помощта на четка, паста и конец за зъби или зъбен душ, а накрая да изплакнем с вода за уста. Това е голямо предимство на модерните нефиксирани алайнери, поставени от лекар във Варна, пред стандартните брекети, които затрудняват поддържането на ежедневната устна хигиена, а тя е от ключово значение, особено в периода на лечение, и трябва да е безупречна. Веднъж поставени във Варна, самите алайнери също трябва да се почистват, но това също е изключително лесно. Достатъчно е да следваме инструкциите на своя зъболекар.

 

Кой може да се възползва от лечение с алайнери във Варна?

От лечение с алайнери във Варна могат да се възползват почти всички. Алайнерите са подходящи дори за деца, които не са сменили всичките си млечни зъби, както и за хора с липсващи зъби (до 4-5). Може да се наложи поставянето на алайнери във Варна да съпътства друго лечение, ако пациентът е с много сериозни деформации или липсващи зъби. С една дума, алайнерите, поставени от специалист във Варна, са подходящи за всички пациенти с много малки изключения.

 

Какво представляват невидимите алайнери, предлагани във Варна?

Предимства на невидимите алайнери, поставяни във Варна

Как работят съвременните алайнери, предлагани във Варна?

Колко продължава лечението с алайнери във Варна?

Поддръжка и хигиена при лечение с алайнери във Варна

Кой може да се възползва от лечение с алайнери във Варна?