fbpx Skip to main content

Прозрачни алайнери във Варна

Естетична стоматология

Естетична Стоматология

Алайнери

Прозрачните шини са съвременна алтернатива на неестетичните брекети – ново поколение незабележими, снемаеми алайнери, изработени от безопасен термопластичен материал, които носите върху зъбите си за много по-кратък период от време (стандартно 3-6 месеца). Изработват се индивидуално за всеки пациент.

Запиши си час
Прозрачни Алайнери във Варна

Често задавани въпроси

Ефективни ли са невидимите алайнери?

Прозрачните алайнери са създадени да коригират леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Те безспорно подобряват естетиката, но и допринасят за доброто орално здраве, като подобряват захапката на пациента и подреждат струпани зъби, улеснявайки устната хигиена.

Алайнерите предлагат множество предимства пред традиционните брекети. Те са много по-дискретни и удобни. Бързо и ефективно решение са, използвани самостоятелно или комбинирани с други манипулации. Пациентът не бива да забравя, че успехът от лечението му зависи от стриктното отношение към носенето на неговите алайнери.

За мен ли е това лечение?

Невидимите алайнери са идеално ортодонтско лечение за хора от всички възрасти.  Те са дискретни, удобни и много ефективни.

Колко време продължава лечението с алайнери?

Алайнерите дават много по-бързи резултати от традиционните брекети. Повечето лечения траят от 3-6 месеца, при по-комплицирани случаи 9-12 месеца.

Постоянни ли са резултатите?

Поради естествената тенденция на зъбите да се връщат на старите им позиции, за да запазим резултатите се използват ретейнъри. Те могат да са фиксирани и снемаеми. В случай, че пациента избере снемаеми, поддръжката на резултата зависи от редовното носене на ретейнера.

Има ли някакви странични ефекти от лечението?

Не, няма странични ефекти. Алайнерите са едно от най-безопасните ортодонтски лечения. Освен това ние ще предложим алайнери само след подробна оценка на текущото състояние на вашата усмивка. Възможен е лек дискомфорт, но пациентите обикновено бързо забравят за него, след като свикнат с алайнера.