fbpx Skip to main content

Почистване на Зъбен Камък

Нашите услуги

Обща Стоматология

Почистване на зъбен камък

Гингивитът (възпаление на венците) и последващият пародонтит са най-разпространените дентални заболявания. Пародонтитът е инфекциозно-възпалително заболяване на тъканите около зъба, което може да доведе до болка, разклащане и загуба на зъбите. Основната причина за това заболяване са плаката и зъбният камък.

Една от основните задачи на профилактиката е премахването на зъбния камък, който се натрупва под и над венеца. В Денталния Клуб почистването на зъбен камък винаги е съпроводено с полиране на зъбите. Професионална хигиена на устната кухина е необходима преди провеждане на всички видове стоматологични интервенции.

Почистване на зъбен камък във Варна – защо тази процедура е важна?

Процедурата по почистване на зъбен камък при специалист във Варна трябва да се извършва редовно, за да запазим зъбите си здрави и красиви. Тази процедура – почистване на зъбен камък във Варна, се прави не само с цел естетика, макар наистина усмивката ни след посещение при зъболекаря ни с цел почистване на зъбен камък във Варна да е много по-бяла, красива и сияйна. Почистване на зъбен камък във Варна се прави и с цел добра орална хигиена и съответно – здрави зъби и венци. Периодичното почистване на зъбен камък, цените на което във Варна са достъпни, е част от хигиенната рутина на устната ни кухина и не бива да се пропуска.

Вижте повече:

Какво може да предизвика липсата на почистване на зъбен камък във Варна?

Почистване на зъбен камък Варна 1

Почистване на зъбен камък Варна – за здрави зъби и венци

Без почистване на зъбен камък при денталния специалист във Варна можем да се натъкнем на неприятни последици, като неприятен дъх. Освен до появата на неприятен дъх нередовното почистване на зъбен камък при специалист във Варна може да доведе и до образуване на кариеси, които трябва да се лекуват. Друга нежелана последица от отлагането на процедурата по почистване на зъбен камък във Варна са проблемите с венците – те започват да кървят, да се подуват, а това впоследствие води и до по-сериозни състояния.

Нередовното или некачественото почистване на зъбен камък, което никой добър зъболекар във Варна няма да допусне, може да доведе до развитието на някои от най-разпространените инфекции в устната кухина. Сред инфекциите, предизвикани от недобро почистване на зъбен камък, са гингивит (възпаление на венците, предшествано от кървене, подуване и зачервяване) и пародонтит, който следва гингивита и представлява инфекциозно-възпалително заболяване на тъканите около зъба, което може да доведе до болка, разклащане и дори загуба на зъби. Това означава, че пропускането на почистване на зъбен камък, цените на което във Варна си заслужават, е не само некрасиво, нехигиенично и нездравословно, но е и опасно.

Почистване на зъбен камък във Варна – как се образуват нежеланите натрупвания?

Почистване на зъбен камък Варна 2

Почистване на зъбен камък Варна – за добра хигиена на вашите зъби

Налепите по повърхността на зъбите, които се образуват и около венеца – под и над него, и които се отстраняват при почистване на зъбен камък във Варна, се наричат зъбен камък. Тези налепи са твърди и затова се налага да се прави професионално почистване на зъбен камък, цените на което във Варна си струват. Няма как да се справим с тях сами в домашни условия.

Твърдите налепи по зъбите ни, които се отстраняват при почистване на зъбен камък във Варна, се образуват почти неизбежно. Преди да се образува самият зъбен камък, по зъбите се появява плака, която, ако се почиства качествено, може да отложи посещението при специалист за почистване на зъбен камък във Варна. Тази плака се образува от комбинацията между бактериите, които нормално обитават устната ни кухина, и органичните вещества, които попадат в нея. Тя обикновено не може да се види с просто око, преди да се трансформира в зъбен камък. Плаката се превръща в зъбен камък с времето, минавайки през процеса калциране. Тогава вече става наложително да се направи професионално почистване на зъбен камък във Варна. Цените на тази процедура са в отлично съотношение с резултатите.

Почистване на зъбен камък във Варна – какво води до натрупването на налепи и може ли да се избегне?

Почистване на зъбен камък Варна 3

Почистване на зъбен камък Варна – най-добрите резултати

Някои хора са по-предразположени към образуването на зъбен камък от други поради ген, подредба на зъбите и т.н. Затова те по принцип би трябвало стриктно да изпълняват инструкциите на зъболекаря си за по-често почистване на зъбен камък, цените на което във Варна си заслужават. Има някои действия, които можем да предприемем, за да забавим образуването на зъбен камък. По този начин рядко ще ни се налага да посещаваме дентален специалист за професионално почистване на зъбен камък във Варна.

На първо място, това, което може да се направи, за да се налага по-рядко да правим професионално почистване на зъбен камък при лекаря си във Варна, е да спазваме безупречна хигиена у дома. Тя включва почистване на зъбите и на междузъбното пространство с конец за зъби или със зъбен душ, изчеткване с подходяща четка (за предпочитане електрическа) и паста за зъби и изплакване с вода за уста поне два пъти дневно. Това старание отлага малко или много професионалното почистване на зъбен камък във Варна.

Второ, важно е да избягваме вредните навици като тютюнопушене. Независимо колко често правим професионално почистване на зъбен камък във Варна при лекаря си, тютюнопушенето спомага за бързото образуване на налепи, които са по-твърди от обичайното, по-здраво закрепени за зъбите и по-тъмни на цвят. Те са не само неестетични, но и много вредни за здравето ни. Затова е необходимо възможно най-скоро след забелязването на такива налепи да се пристъпи към почистване на зъбен камък във Варна при специалист. При пушачите това почистване на зъбен камък при специалист във Варна се налага много по-често.

Какво включва професионалното почистване на зъбен камък във Варна?

Почистване на зъбен камък Варна 4

Почистване на зъбен камък Варна – поне веднъж годишно

Професионалното почистване на зъбен камък във Варна се извършва обикновено чрез ултразвук. Процедурата по почистване на зъбен камък във Варна чрез ултразвук е безопасна за пациента и ефективна. При почистване на зъбен камък във Варна чрез ултразвук се почиства не само видимата повърхност на зъба, но и пространството под венеца.

След почистване на зъбен камък във Варна при професионалист задължително се извършва и полиране на зъбите. Прецизното полиране със специално предвидени за целта пасти е неизменен завършек на всяко професионално почистване на зъбен камък във Варна, защото по добре полираните зъби по-трудно се задържа плака и, съответно, по-бавно се образува зъбен камък. Не на последно място, след почистване на зъбен камък във Варна усмивката ни изглежда още по-красива, ако зъбите бъдат и полирани. За разлика от домашните методи за добро почистване и полиране с видим резултат, които включват сода бикарбонат и други абразивни материали, професионалното почистване на зъбен камък във Варна и полирането след него не носят никакъв риск от появата на щети върху емайла.

Цялостната процедура по почистване на зъбен камък във Варна и полиране е добре да се извършва веднъж-два пъти годишно. При неспазване на добра хигиена и тютюнопушене се налага по-често почистване на зъбен камък от специалист във Варна, но в останалите случаи е достатъчно да се посещава опитен дентален специалист на всеки шест месеца за профилактичен преглед, като той ще прецени кога се налага почистване на зъбен камък. Процедурата по почистване на зъбен камък във Варна е безвредна и обикновено е безболезнена, затова няма причина да отлагаме.

 

Почистване на зъбен камък във Варна – защо тази процедура е важна?

Какво може да предизвика липсата на почистване на зъбен камък във Варна?

Почистване на зъбен камък във Варна – как се образуват нежеланите натрупвания?

Почистване на зъбен камък във Варна – какво води до натрупването на налепи и може ли да се избегне?

Какво включва професионалното почистване на зъбен камък във Варна?