fbpx Skip to main content

Керамични фасети във Варна

Естетична стоматология

Керамични фасети
Фасети

Приложение на керамични фасети във Варна

Керамични фасети се използват за подобряване вида на зъбите при отчупвания, петна, разстояния между зъбите и други несъвършенства.

Порцелановите зъбни фасети представляват керамични частични коронки, които обхващат предната повърхност на зъбите. Могат да се поставят на различен брой зъби, в зависимост от клиничния случай, съобразявайки се с желанията на пациента. Най-често се поставят на първите шест фронтални зъба. Керамиката е материал с чудесни оптични качества, а структурата и е устойчива на петна от вино, кафе и т.н.

Запиши си час
4 Посещения

Какво да очаквате:

Правим снимки и обсъждаме очакванията ви за новата ви усмивката. Ще вземем отпечатъци и ще създадем модели на сегашните ви зъби. Правим подробен анализ на сегашната ви усмивка и чрез дигитален дизайн на усмивката планираме лечението. Чрез индивидуализиран восъчен моделаж ще създадем прототип на завършено лечение с фасети.

Ако е необходимо препарираме минимално зъбите и поставяме временни фасети. По този начин може да видите как бихте изглеждали и как бихте се се чувствали с този дизайн на фасетите. При нужда се правят корекции по дизайна.

Оценяваме естетиката и прилягането на фасетите и ги циментираме. Проверяваме фонетиката, комфорта и естетиката на циментираните фасети.

Проследяваме адаптацията на тъканите спрямо фасетите и се оценява окончателната естетика. Ако е необходимо, ще бъдат направени минимални корекции. Ще бъдат направени и финални снимки.