fbpx Skip to main content

Зъбни Импланти във Варна

Имплантология

ПОСТАВЯНЕ НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ ВЪВ ВАРНА

Имплантология.

Лечението с импланти е съвременният метод за възстановяване на дъвкателната функция и естетика при пълна или частична загуба на зъби. За разлика от конвенционалните корони, мостове и протези, зъбните импланти са поставени в костта, което ги прави трайно и естествено решение за подобряване на вашата усмивка и качество на живот. Единствено те предотвратяват загубата на кост след екстракция.

Зъбни импланти
Имплантация

Дигитално-хирургично водена имплантация.

Тук, в Дентален Клуб Караджови, използваме усъвършенствани техники и най-висок клас материали за да подобрим безопасността, комфорта и резултатите от лечението.

Високо технологичният метод на дигитално-хирургично водена имплантация носи множество предимства:

  • Повишена точност
  • Намален риск от усложнения
  • По-предвидими резултати
  • Повишен комфорт с естествено прилягане
  • Висока естетика
  • Минимизирано време за лечение и възстановяване

Възстановяване на цяла челюст с 4 импланта (All-on-4)

All-on-4
Импланти

Често задавани въпроси.

Каква е процедурата по поставяне на зъбен имплант?

Лечението със зъбни импланти във Варна протича в няколко етапа, като винаги се започва с обстоен преглед и назначаване на образно изследване- CBCT(компютърна томография), което дава възможност за адекватна оценка на индивидуалните потребности на пациента.

Обсъжда се план на лечение. След това се преминава към имплантирането, което при нужда може да бъде придружено от различни манипулации за изграждане на кост. Понякога е възможно коронката върху импланта да се постави още тогава. По-често се изчакват няколко месеца, през които импланта се вкостява, а след това се разкрива и за него се завива гингивоформер (оформяща в правилна форма венеца част).

Това оформяне отнема 1-2 седмици. Взима се отпечатък и се изработва протетичната конструкция.

С какви материали се работи?

Работим с импланти с доказано във времето качество- Neodent.

Колко зъба могат да бъдат възстановени със зъбни импланти?

Зъбните импланти могат да възстановят от един единствен липсващ зъб до цяла зъбна дъга.

Кой има нужда от зъбни импланти?

Зъбните импланти са необходими за възстановяване на изгубени, силно увредени (подлежащи на вадене) или вродено липсващи зъби.

Какви са причините да изберете зъбни импланти?

Имплантите често са най-естетичното, издръжливо и безопасно лечение, което може да изберете за възстановяване на липсващи зъби.

Каква поддръжка е необходима за зъбните импланти?

Редовната профилактика и добрата орална хигиена са също толкова важни за поддръжката на здравето на вашите импланти, както и на вашите естествени зъби.  На всеки пациент показваме как точно да се грижи и да поддържа имплантите си.

Какви са ползите от зъбните импланти?

Зъбните импланти Ви помагат да: Запазите здрави естествените си зъби. Захапвате и дъвчете по естествен начин. Да говорите по естествен начин. Да подобрите естетиката на усмивката си.

След като бъдат „интегрирани“ в костта ви, те ще функционират като естествените Ви зъби.

Какви са рисковете при зъбните импланти?

Всяка хирургична процедура крие риск. За щастие поставянето на зъбни импланти рядко води до усложнения по време на манипулацията. Най-често срещаното усложнение се нарича периимплантит. Представлява инфекция на тъканите около импланта, водеща до костна загуба. Обикновено се дължи на неспазване на добра орална хигиена и често може да бъде лекувано.

В изключително редки случаи, е възможно  зъбният имплант да не „успее да се интегрира“ в костта, което да доведе до неговата загуба. Това е рядко усложнение, като някои фактори които могат да влияят на това са диабет, тютюнопушенето и лоша орална хигиена.

Колко дълго издържа зъбният имплант?

В стоматологията никога не казваме „завинаги“, но имплантите могат да функционират много, много дълги години, ако пациентът поддържа добра орална хигиена и идва на редовни профилактични прегледи. При добра грижа, импланта може да е прекрасна, функционираща част от Вас, до живот!

По-добър ли е зъбният имплант от протеза или мост?

Мостът налага пиленето на естествените съседни на дефекта зъби и тяхното включване в конструкцията. След години се налага тяхната подмяна, а понякога е възможно под тях да се развие кариозен процес. Това очевидно не може да се случи с титаниев имплант.

Протезите по дефиниция са подвижни и обикновено са най-некомфортни за пациента, точно поради тази причина. Те покриват големи зони от челюстта, което може да води до гадене и дискомфорт. Не винаги задоволяват естетичните и функционалните изисквания, дори при перфектно изпълнение.