fbpx Skip to main content

Бондинг

Нашите услуги

Композитно възстановяване (Бондинг)

Козметичната стоматология може да подобри цялостната естетика и хармония на лицето. Вашата увереност и искрена усмивка са безценни, а за нас няма по-голям подарък от широко усмихнат пациент! Затова в Дентален Клуб Караджови използваме най-модерните налични материали и техники.

Съчетани с дигитален дизайн на усмивката, възстановяваме формата, цвета и функцията на вашите зъби.

Какво представлява модерният бондинг във Варна?

Бондинг във Варна е процедура, която се прави с цел да се подобри външният вид на зъбите ни и на цялостната ни усмивка. Бондинг в превод означава „свързване“. Зъбите се свързват с материала фотополимер, при това без да се увреждат здравите тъкани – това се нарича композитен бондинг. Във Варна зъбите, изградени с бонд (или връзка), гарантират безупречен външен вид на усмивката. Композитен бондинг във Варна е една доста бърза процедура и обикновено се извършва в рамките на само едно посещение при денталния специалист, на когото сме се доверили. След едно посещение с цел бондинг във Варна можем да се сдобием с една още по-красива и съвършена усмивка.

Вижте повече:

Как се прави бондинг във Варна?

Бондинг Варна 1

Бондинг Варна – лесна и бърза процедура с отлични резултати

Бондинг е процедура, практикувана във Варна, при която се използва фотополимер. Този фотополимер се нанася обикновено на няколко слоя, като същевременно се фиксира с помощта на ултравиолетова лампа. Този материал е много податлив на обработка, защото е мек, докато не се изпече с ултравиолетовата лампа. Ето защо бондингът във Варна е лесна и бърза процедура с отлични резултати. С помощта на добра грижа и хигиена от страна на пациента бондингът, приложен във Варна, има дълготраен ефект. При необходимост се прави профилактичен преглед при дентален специалист, който почиства зъбите и поддържа направения бондинг във Варна. Колкото по-добра грижа и хигиена се прилага от пациента, толкова по-редки ще са тези посещения относно изградения бондинг във Варна.

Кой може да се възползва от бондинг във Варна?

Процедурата бондинг във Варна може да се прилага върху зъбите на пациенти от всички възрасти, стига да липсват сериозни деформации. Процедурата бондинг във Варна е подходяща по-скоро за хора с леки несъвършенства по зъбите си, разстояния, отчупвания, леки деформации. С едно посещение с цел бондинг във Варна могат да се променят формата и размерът на зъбите, да се попълнят разстоянията и да се изградят отчупените или нащърбени зъби. Голямо предимство на съвременния бондинг, правен във Варна, е и фактът, че с тази процедура може да се промени и цветът на зъбите. Бондингът е бърза и бюджетна процедура, извършвана във Варна, която дава отлични резултати. Процедурата бондинг, провеждана във Варна, е подходящата за всички, които искат да се сдобият с холивудска усмивка в рамките на едно посещение при денталния си специалист и които нямат тежки деформации, изискващи по-продължително лечение.

Външен вид на модерния бондинг във Варна

Бондинг Варна 2

Бондинг Варна – естествен вид без несъвършенства

Съвременният бондинг във Варна се прави предимно с цел по-естетичен външен вид на усмивката. Фотополимерът, който се използва при процедурата бондинг във Варна, се предлага в различни цветове, близки до естествените. Цветът на фотополимера, с който ще се прави бондинг при посещение във Варна, се избира от денталния специалист така, че да е възможно най-близък до натуралния цвят на зъбите на пациента.

Много важно свойство на материала, с който се прави бондинг – фотополимер, е това, че той не отразява, а пропуска светлината. Това свойство е присъщо на нашите естествени зъби – те пропускат, а не отразяват светлината. Това прави фотополимера, използван при процедурата бондинг във Варна, изключително подходящ материал, който изглежда естествено. Затова е подходящо да се извършва бондинг във Варна на предни, видими зъби. След посещението с цел бондинг във Варна те изглеждат естествени и съвършени.

 

 

Само за красота ли се прави бондинг във Варна?

Процедурата бондинг във Варна се прави много често единствено с цел по-красива усмивка, но в някои случаи е и част от лечение. Един от най-често срещаните проблеми в устната кухина – кариесите, могат се запълнят само с фотополимер, което отново е бондинг, защото повърхността на зъба се свързва с материала фотополимер, който след изпичането си с ултравиолетова лампа става здрав и неразличим от естествената тъкан.

Подготовка за бондинг във Варна

Бондинг Варна 3

Бондинг Варна – модерен и естествен вид

Подготовката за бондинг във Варна включва безупречна хигиена на устната кухина. Освен това е важно зъбите и венците ни да са здрави, преди да започне процедурата бондинг, провеждана във Варна. Ако се наблюдават кариеси или други инфекции, първо трябва да се излекуват, а след това да се премине към бондинг.

При здрави зъби денталният специалист обикновено ги почиства и полира, преди да започне същинската работа по бондинг във Варна. След това зъбът или зъбите, които ще се обработват, се изолират от останалите. Следващата стъпка е обработването на зъбите със специален препарат (киселина), който образува микроскопични пори върху повърхността. Целта на тази обработка е впоследствие повърхността на зъба и фотополимера да се свържат по-лесно и по-здраво. Накрая се полага фотополимерът, който обикновено е течен, и се изпича с ултравиолетова лампа. Това е и последната стъпка от модерния бондинг, правен във Варна, след която зъбът става здрав, стабилен, естествен на вид, без несъвършенства.

Поддръжка на бондинг във Варна

Бондинг Варна 4

Бондинг Варна – как да се радваме по-дълго на красива усмивка

При поддръжката на направен бондинг във Варна най-важна е хигиената. Тя трябва да е безупречна в случай на направен бондинг, защото така ще удължим живота му и ще запазим добрия му външен вид. Тази хигиена трябва да включва почистване на междузъбните пространства с конец или зъбен душ, измиване с подходяща четка и паста за зъби и употреба на вода за уста поне два пъти на ден.

Освен тази хигиенна рутина, която трябва да спазваме, за да запазим за по-дълго време красивия външен вид на зъбите си, обработени чрез бондинг във Варна, е добре да избягваме някои храни и напитки, както и цигари. При консумация на силно оцветяващи храни и напитки, като червено цвекло, кафе и червено вино, е важно веднага след това да изплакнем зъбите с вода. Цигарите обаче имат негативен ефект върху вида на зъбите ни независимо от това дали изплакваме устната кухина след пушене, или не. Затова е най-добре те изцяло да отпаднат от ежедневието ни, ако искаме да се радваме по-дълго на красивата си и бяла усмивка.

Посещенията при дентален специалист, който прави бондинг във Варна, все пак ще са необходими. За разлика от по-дълготрайните решения като фасети и коронки, бондингът няма нужда от толкова честа поддръжка. Зъболекарят ни във Варна ще почисти професионално зъбите ни, обработени с бондинг, като по този начин ще поддържа техния красив, бял, съвършен външен вид. Ако не полагаме грижи за почистването на зъбите си у дома обаче и пренебрегваме лекарските съвети, тези посещения ще трябва да са доста чести, за да запазим вида на усмивката си. По-здравословният и бюджетен вариант е да се грижим максимално добре за устната си хигиена.

 

Какво представлява модерният бондинг във Варна?

Как се прави бондинг във Варна?

Кой може да се възползва от бондинг във Варна?

Външен вид на модерния бондинг във Варна

Само за красота ли се прави бондинг във Варна?

Подготовка за бондинг във Варна

Поддръжка на бондинг във Варна