fbpx Skip to main content

Погрижете се за самочувствието си!

 

 

Вашата усмивка е вашия най-важен актив. Усмивката ви помага да общувате и да се свързвате с другите. Намалява кръвното ви налягане. Намалява риска от сърдечни заболявания. Освен това може да повиши самочувствието ви за миг. Заслужавате да обичате усмивката си. 40 % от населението на Обединеното кралство не е доволно от външния вид на зъбите си. Това може да се дължи на много причини, включително на изкривени, обезцветени или липсващи зъби. Естетичната стоматология може да ги коригира.

КАКВО Е БЯЛО?

Това може да изглежда като достатъчно прост въпрос, но всеки ще има различен отговор. Дори Colgate вярва, че има 44 различни нюанса на бялото. Вашата усмивка зависи от вас и само вие можете да определите какво ще я направи „перфектна“.

Когато срещнете зъболекар с опит в естетичната дентална медицина (като нас), е полезно да обсъдите какво във вашата усмивка смятате, че трябва да се подобри или кое ви притеснява. След като зъболекарят ви прегледа, той ще може да обсъди всичко – от здравето на вашите зъби и венци (очевидно основната грижа), до формата, разположението, подравняването, размера и цвета и какво би подхождало най-добре на лицето ви. Перфектно прави и най-ярко бели не винаги е най-добрият избор. Всъщност рядко е това, което ще изглежда най-добре. Естествено изглеждащата усмивка винаги изглежда най-добре. В крайна сметка никой не иска зъбите му да изглеждат очевидно изкуствени.

Така че, когато обмисляте преобразяване на усмивката, има няколко елемента, които трябва да имате предвид. Не става въпрос само за идеално прави зъби. Вашият зъболекар ще ви говори за важността на баланса и хармонията. Балансиране на предните и страничните зъби, линията на венците, как да вземете предвид симетрията и средната линия и как да създадете линия на усмивка, която хармонира с линията на устните. Тяхната цел е да ви насочат към разбирането какво е възможно, за да стигнете до желания резултат.

ЕСТЕТИЧНАТА СТОМАТОЛОГИЯ VS. КОЗМЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Ако сте започнали да проучвате преобразяването на вашата усмивка, вероятно сте срещали термините „козметична стоматология“ и „естетична стоматология“.

Има известно кръстосване в значението на тези термини, но обикновено естетичната стоматология подобрява вашата усмивка чрез лечение,  когато е необходимо такова за коригиране на проблем с вашите зъби и венци. Това може да бъде всичко – от подреждането на зъбите, проблеми със здравето и структурата на вашите зъби и венци или когато има увреждане на зъбите и венците поради заболяване, травма или повреда на съществуваща стоматологична работа.

Козметичната стоматология е по-скоро свързана с промяната на вашата усмивка, когато няма реални проблеми или клинични проблеми, които се нуждаят от лечение, но е по-скоро за промяна или подобряване на външния вид. Понякога се нарича „холивудска“ усмивка. За съжаление, когато не се извършва добре, резултатите от лечението понякога могат да изглеждат неестествени или изкуствени. Има добри и лоши примери за това, когато виждаме известни личности в медиите.

Независимо дали са естетически или козметични, те често постигат едно и също нещо. Крайната цел винаги е да създадете ВАШАТА перфектна усмивка, както и да изглежда тя.

За вашия зъболекар приоритетът винаги ще бъде да ви даде здрава и красива усмивка. Но това трябва да се случи по начин, който ще причини най-малко щети на вашите зъби и ще поддържа зъбите и венците ви здрави в дългосрочен план.

Козметичната дентална медицина се занимава с недоволството от съществуващата работа или желанието да замени и подобри стари зъбни работи като корони, фасети или мостове. Те може да не са особено естетични или изглеждат малко по-зле от износване. Дори когато се нуждаете от обширно стоматологично лечение или цялостна рехабилитация на устата, тогава целта би била да подобрите и оптимизирате естетиката на вашата усмивка, като същевременно постигнете красив естествено изглеждащ резултат.

ПОСТИГАНЕ НА ВАШАТА ПЕРФЕКТНА УСМИВКА

Естетичната и козметична стоматология стават все по-разпространени и има много дентални практики, предлагащи тези услуги в цялата страна. Но вместо да изберете най-близкия зъболекар до вас, струва си да потърсите практика с експертиза и опит, която да се погрижи за най-важния ви актив. От решаващо значение е да изберете практика, при която екипът мисли за лечение, което ще бъде във ваш най-добър интерес в дългосрочен план, а не само краткосрочно „бързо решение“.

Искате да сте сигурни, че усмивката ви ще продължи, без да причинява проблеми, болка или дискомфорт след няколко години. Добър начин да си осигурите тази увереност е, когато вашият зъболекар практикува някъде в продължение на няколко години и си е изградил добра репутация. Виждайки успехите си, учейки се от неуспехите си и поддържайки страхотни усмивки в дългосрочен план.

ЕСТЕТИЧНАТА СТОМАТОЛОГИЯ ПРОМЕНЯ ЖИВОТА

Ако не сте 100% доволни от усмивката си, вие сте длъжни да направите нещо по въпроса. Разгледайте проблемите със зъбите, които можем да решим, за да откриете какви лечения са подходящи за вашите зъби. А ние от Dental Club Караджови обещаваме да се погрижим за Вашата красива усмивка.

Търсите професионалисти за поставяне алайнери във Варна? Свържете се с нас.

За перфектната усмивка се доверете на професионалното поставяне на зъбни импланти във Варна

Rate this post