fbpx Skip to main content

Детска дентална медицина

Нашите услуги

детска стоматология

Дентален преглед и консултация.

Всеки родител знае, че детските зъби и венци изискват специфична грижа и голямо внимание, за това е важно да изберем правилния детски зъболекар. В Клуба на усмивките обръщаме сериозно внимание на здравето на зъбите на вашето дете. За нас е приоритет да получите адекватна информация относно състоянието на детските зъби и да вземем нужните мерки за превенция, идентифициране на потенциални проблеми и избягване на сериозни усложнения. Нашите стоматолози ще намерят път и разбиране към нуждите на всяко дете, за да му предоставят качествени грижи за здравето на неговите зъбки.

Доведете своето дете при нас, а ние ще му обясним по възможно най-лесния начин какво предстои, за да бъдат зъбките здрави и да избегнем негативни чувства към процедурите. Чрез игра и демонстрация ще ви помогнем с изграждането на полезни навици на орална хигиена, а след това в атмосфера предразполагаща детето ще извършим необходимите процедури.

Детска дентална медицина - Dental Club Караджови.
детска стоматология

Задължителните стъпки при посещението включват.

  • Съставяне на медицински картон, в който ще опишем алергии, минали и текущи заболявания, вредни навици
  • Предразполагащ разговор и „Игра зъболекар“
  • Въвеждане в кабинета и демонстрация на правилно миене на зъбки чрез песен
  • Пълно обезболяване чрез анестетик (в зависимост от процедурата)
  • Извършване на необходимите манипулации
Запишете си час
детска дентална медицина

Вадене на млечни зъбки.

Тази среща е важна, защото впечатленията, с които ще остане детето, са предпоставка за отношението му както към зъбите, така и към всяко следващо посещение през годините. По този начин се изгражда доверие в детето и се създава положителна нагласа към следващите посещения. Добрите навици, създадени в най-ранно детство, ще пазят зъбите на вашето дете здрави през целия му живот.

Ние сме най-добрият приятел на детските зъби. Елате в Клуба за да се усмихваме заедно!

Кариеси при малки деца | Лекуване на млечен зъб при малки деца | Обтурация на временни зъби | Екстракция на временен зъб | Силанизация

Свържете се с нас
Детска дентална медицина - Dental Club Караджови.
детска стоматология

Силанизация.

Често фисурите (вдлъбнатините по дъвкателната повърхност) на зъба,  са толкова тесни и дълбоки, че четката не може да проникне в тях и да отстрани зъбната плака, което е превалиращата причина за кариеси.  Силантите предотвратяват кариозно увреждане като запечатват фисурите и защитават от проникването на патогенни микроорганизми. Освен това силантите спомагат за правилната минерализация и бъдещата здравина на емайла. Силанизирането се прилага с най-голям успех до 2 години след пробива на зъба и трае няколко години. Процедурата е кратка и безболезнена.

Запишете си час